Založ si blog

Medzinárodná preprava – rýchly sprievodca pre začínajúce biznisy (I. časť)

medzinárodná preprava

Ak ste začínajúci biznis, ktorý potrebuje vyriešiť import alebo export tovaru z/do zahraničia, potom máte pred sebou neľahkú úlohu. Vybrať si spoľahlivú logistickú spoločnosť, zorientovať sa v ponuke prepravných služieb, zistiť, čo naozaj potrebujete… Vieme, ako náročný môže byť tento proces, a preto sme si pre vás pripravili článok, v ktorom vás prevedieme všetkým, čo so sebou medzinárodná preprava prináša.

Zistite, aké prepravné služby potrebujete

Expresná, celovozová FTL alebo čiastočná LTL preprava – to sú pojmy, s ktorými sa pri medzinárodnej preprave stretnete najčastejšie. Ako si z nich teda vybrať?

Expresná medzinárodná preprava

Expresná medzinárodná preprava je vhodným riešením, ak je prioritou vášho biznisu prepraviť tovar v čo najrýchlejšom čase z bodu A do bodu B. Tento spôsob dopravy je zväčša určený pre transport tovaru do hmotnosti 1,3 t, prípadne sólom až do hmotnosti 3,5 t. Či sa pre expresnú prepravu rozhodnete z dôvodu, že vo svojom podnikaní aplikujete princípy JIT logistiky alebo len jednoducho chcete získať náskok pred konkurenciou a zvýšiť spokojnosť svojich zákazníkov, kľúčové je vybrať si prepravcu, na ktorého sa budete môcť 100% spoľahnúť.

Celovozová FTL preprava

Celovozová FTL preprava je určená firmám, ktoré nepotrebujú prepravovať tovar expresne rýchlo a zároveň ide o tovar v takom objeme, pri ktorom využijú celý ložný priestor kamiónu. Takáto medzinárodná preprava funguje zväčša tak, že logistická firma vyzdvihne náklad priamo u vás a prevezie ho na miesto určenia bez prekládky na termináli.

Čiastočná LTL preprava

Naopak, čiastočná LTL preprava je vhodná pre firmy, ktoré nepotrebujú expresnú prepravu tovaru a zároveň nemajú tovar v takom objeme, aby využili celý kamión. V takomto prípade logistická firma skonsoliduje viacero menších zásielok do väčších skupín a tie sa následne preváža na pravidelných linkách. Najväčšou výhodou tohto spôsobu prepravy je to, že nemusíte platiť náklady za celý kamión, ale zaplatíte len alikvotnú čiastku za svoj náklad.

Už viete, aká medzinárodná preprava je pre vás najvhodnejšia? Potom si prečítajte pokračovanie nášho článku, v ktorom sa pozrieme na to, aké ďalšie služby by vám prepravné spoločnosti mali ponúknuť a na čo si dať pozor.

Stále si nie ste istí, aký typ prepravy by ste mali zvoliť? Neváhajte nás kontaktovať, radi vám poradíme.

Medzinárodná preprava – rýchly sprievodca pre začínajúce biznisy (II. časť)

18.07.2022

Už viete, aký spôsob prepravy bude pre váš biznis najvhodnejší? Ak si nie ste istí, prečítajte si prvú časť nášho článku, v ktorej sme sa pozreli na najčastejšie spôsoby prepravy, ktoré medzinárodní prepravcovia ponúkajú. Dnes sa pozrieme bližšie na ďalšie „doplnkové“ služby, o ktorých by ste mali vedieť a ktoré by ste mali pri výbere prepravnej spoločnosti [...]

Je paletová preprava tovaru naozaj tým najefektívnejším riešením pre váš biznis?

04.07.2022

Paletová preprava tovaru je jedným z najefektívnejších spôsobov prepravy. Prečo to tak je? Aké sú výhody paletovej prepravy? Prečítajte si v našom článku.

Preprava tovaru – podľa čoho si vyberať prepravné spoločnosti?

07.06.2022

Na trhu dnes nájdete množstvo prepravcov, dôležité je však vedieť, podľa čoho si vybrať prepravné spoločnosti tak, aby ste boli spokojný. Pozrime sa spoločne na to, čo je pri výbere naozaj dôležité.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

focuslogistics

Sme partner, na ktorého sa viete spoľahnúť. Našou špecializáciou je expresná preprava z/do Turecka a Veľkej Británie. Ponúkame tiež služby FTL (celovozovej) a LTL (čiastočnej) prepravy v rámci EU. Samozrejmosťou je vybavenie všetkých potrebných colných formalít.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 13810x
Priemerná čítanosť článkov: 1534x

Autor blogu