Založ si blog

Medzinárodná preprava – rýchly sprievodca pre začínajúce biznisy (II. časť)

prepravcovia

Už viete, aký spôsob prepravy bude pre váš biznis najvhodnejší? Ak si nie ste istí, prečítajte si prvú časť nášho článku, v ktorej sme sa pozreli na najčastejšie spôsoby prepravy, ktoré medzinárodní prepravcovia ponúkajú. Dnes sa pozrieme bližšie na ďalšie „doplnkové“ služby, o ktorých by ste mali vedieť a ktoré by ste mali pri výbere prepravnej spoločnosti zvážiť.

Ďalšie služby, ktoré sa vám pri rozbiehaní biznisu môžu zísť

Preprava malých zásielok

Zberná služba je úzko previazaná s čiastočnou LTL prepravou, a teda ak potrebujete prevážať menšie balíky, bude pre vás dôležité, aby vaša prepravná spoločnosť túto službu ponúkala. Prepravca v tomto prípade skonsoliduje viacero menších zásielok do väčších celkov a tie následne preváža na pravidelných linkách, vďaka čomu vy ako zákazník nemusíte platiť plnú sumu za celý kamión, ale zaplatíte iba alikvotnú čiastku za svoju časť nákladu.

Komplexné služby v oblasti skladovania a následného rozvozu

Skladovanie a rozvozy – to je ďalšia doplnková služba, ktorá vám môže pri rozbiehaní biznisu veľmi pomôcť. Existujú prepravné spoločnosti, ktoré ponúkajú naozaj komplexné služby, a tak svojim klientom poskytujú nielen samotnú prepravu tovaru, ale napríklad aj skladové priestory, a to vrátane manipulácie či rozvozu zásielok zo skladu až k finálnym odberateľom. Ak si vyberiete prepravnú spoločnosť s takouto ponukou služieb, výrazne to môže zjednodušiť vaše podnikanie.

Colná deklarácia a poradenstvo v oblasti colnej problematiky

Medzinárodná preprava sa často nezaobíde bez vybavovania množstva colných formalít, avšak aj s týmto vám môžu niektoré prepravné spoločnosti pomôcť. Zistite, či prepravca poskytuje colnú deklaráciu. Kompletný servis v oblasti colného odbavenia by mal zahŕňať spracovanie INTRASTAT, vystavenie colných prehlásení vo všetkých režimoch, zastupovanie pri colnom konaní, vystavenie EUR 1 dokumentov a certifikátov o pôvode tovarupredovšetkým poradenstvo v oblasti colnej problematiky a DPH.

Čo by mali prepravcovia ešte ponúkať?

Už sme si povedali to najdôležitejšie k rôznym spôsobom prepravy aj k doplnkovým službám, ktoré sa vám pri rozbiehaní vášho biznisu zídu, avšak aký servis by vám mala vaša prepravná spoločnosť poskytnúť, ako svojmu zákazníkovi? Samozrejmosťou by mala byť spoľahlivosť, zodpovednosť, flexibilita, individuálny prístup ku každému zákazníkovi a riešenia na mieru. Obrovskou výhodou tiež je, ak máte k dispozícii nepretržitý zákaznícky servis. Ak však využívate expresnú prepravu, kvalitní prepravcovia by mali okrem iného prebrať plnú zodpovednosť za vašu zásielku a garantovať vám jej včasné doručenie.

Hľadáte prepravnú spoločnosť, ktorá vám takéto komplexné služby poskytne? Kontaktujte logistickú spoločnosť Focus Logistics.

Medzinárodná preprava – rýchly sprievodca pre začínajúce biznisy (I. časť)

11.07.2022

Ak ste začínajúci biznis, ktorý potrebuje vyriešiť import alebo export tovaru z/do zahraničia, potom máte pred sebou neľahkú úlohu. Vybrať si spoľahlivú logistickú spoločnosť, zorientovať sa v ponuke prepravných služieb, zistiť, čo naozaj potrebujete... Vieme, ako náročný môže byť tento proces, a preto sme si pre vás pripravili článok, v ktorom vás prevedieme [...]

Je paletová preprava tovaru naozaj tým najefektívnejším riešením pre váš biznis?

04.07.2022

Paletová preprava tovaru je jedným z najefektívnejších spôsobov prepravy. Prečo to tak je? Aké sú výhody paletovej prepravy? Prečítajte si v našom článku.

Preprava tovaru – podľa čoho si vyberať prepravné spoločnosti?

07.06.2022

Na trhu dnes nájdete množstvo prepravcov, dôležité je však vedieť, podľa čoho si vybrať prepravné spoločnosti tak, aby ste boli spokojný. Pozrime sa spoločne na to, čo je pri výbere naozaj dôležité.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

focuslogistics

Sme partner, na ktorého sa viete spoľahnúť. Našou špecializáciou je expresná preprava z/do Turecka a Veľkej Británie. Ponúkame tiež služby FTL (celovozovej) a LTL (čiastočnej) prepravy v rámci EU. Samozrejmosťou je vybavenie všetkých potrebných colných formalít.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 13796x
Priemerná čítanosť článkov: 1533x

Autor blogu