Založ si blog

Je paletová preprava tovaru naozaj tým najefektívnejším riešením pre váš biznis?

Paletová preprava tovaru je jedným z najefektívnejších spôsobov prepravy. Prečo to tak je? Aké sú výhody paletovej prepravy? Prečítajte si v našom článku.

paletová preprava

Jednoduchšia organizácia skladu aj manipulácia s tovarom

Predstavte si sklad plný krabíc a balíkov rôznych tvarov a veľkostí a naopak sklad, v ktorom je tovar prehľadne poukladaný na paletách rovnakých rozmerov. V ktorom z nich bude podľa vás väčší chaos? Tovar usporiadaný na paletách vám nielen uľahčí organizáciu a následnú logistiku, ale tiež výrazne zjednoduší manipuláciu s tovarom. Za pomoci vysokozdvižných vozíkov sa totiž dajú palety jednoducho premiestňovať a ukladať na seba.

Efektívnejšie využité skladové priestory a menej potrebného personálu

Lepšia organizácia skladového priestoru znamená nielen lepší prehľad o položkách v sklade, ale tiež viac priestoru, ktorý máte k dispozícii. Krabice a balíky rôznych tvarov a veľkostí sa totiž ukladajú oveľa ťažšie a vzniká množstvo prázdneho priestoru, ktorý sa nedá nijak vyplniť. Navyše, častokrát musia práve z tohto dôvodu zamestnanci skladu tovar manuálne premiestňovať a ukladať. Paletová preprava tovaru vám v tomto smere dokáže ušetriť množstvo financií – jednak budete vedieť efektívnejšie využiť svoje skladové priestory a zároveň budete potrebovať menej personálu.

Menej manuálnej manipulácie = menšie riziko poškodenia

Čím viac je potrebné s tovarom manipulovať manuálne, tým väčšie je aj riziko jeho poškodenia. Pri manuálnom premiestňovaní krabíc a balíkov sa oveľa ľahšie môže stať, že sa tovar poškodí, čo opäť vedie k väčším finančným výdavkom. Naopak, paletová preprava tovaru za pomoci vysokozdvižných vozíkov vám zabezpečí minimálne riziko poškodenia. Ak teda pracujete s krehkým tovarom, o inej ako paletovej preprave by ste ani nemali uvažovať.

Vedeli ste, že…

paletová preprava je mimoriadne dôležitá aj v prípade čerstvých potravín? Medzery v spodnej časti palety umožňujú pravidelnú cirkuláciu vzduchu, vďaka čomu sú potraviny prevážané na paletách oveľa dlhšie čerstvé než potraviny, ktoré sa prepravujú napríklad v krabiciach.

Paletová preprava tovaru ako najlepšie riešenie z hľadiska ekológie

Záleží vám aj na udržateľnosti vášho podnikania? Z ekologického hľadiska sú práve palety tým najlepším riešením. Nielenže ich je možné dlhodobo opakovane používať, ale ak už sa aj stanú nevhodné pre prepravu tovaru, dajú sa výborne recyklovať. Videli ste už nábytok, vysoké záhony či iné „vychytávky“ vyrobené z paliet? Tak práve o tom hovoríme…

Paletová preprava tovaru – cena

Všetky výhody, ktoré sme vyššie spomenuli, sú dôvodom, prečo je paletová preprava tovaru zväčša finančne výhodnejšia, než preprava tovaru v krabiciach a balíkoch.

Zaujíma vás, koľko by vás stála preprava tovaru s Focus Logistics? Kontaktujte nás a získajte nezáväznú cenovú ponuku.

Medzinárodná preprava – rýchly sprievodca pre začínajúce biznisy (II. časť)

18.07.2022

Už viete, aký spôsob prepravy bude pre váš biznis najvhodnejší? Ak si nie ste istí, prečítajte si prvú časť nášho článku, v ktorej sme sa pozreli na najčastejšie spôsoby prepravy, ktoré medzinárodní prepravcovia ponúkajú. Dnes sa pozrieme bližšie na ďalšie „doplnkové“ služby, o ktorých by ste mali vedieť a ktoré by ste mali pri výbere prepravnej spoločnosti [...]

Medzinárodná preprava – rýchly sprievodca pre začínajúce biznisy (I. časť)

11.07.2022

Ak ste začínajúci biznis, ktorý potrebuje vyriešiť import alebo export tovaru z/do zahraničia, potom máte pred sebou neľahkú úlohu. Vybrať si spoľahlivú logistickú spoločnosť, zorientovať sa v ponuke prepravných služieb, zistiť, čo naozaj potrebujete... Vieme, ako náročný môže byť tento proces, a preto sme si pre vás pripravili článok, v ktorom vás prevedieme [...]

Preprava tovaru – podľa čoho si vyberať prepravné spoločnosti?

07.06.2022

Na trhu dnes nájdete množstvo prepravcov, dôležité je však vedieť, podľa čoho si vybrať prepravné spoločnosti tak, aby ste boli spokojný. Pozrime sa spoločne na to, čo je pri výbere naozaj dôležité.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaň nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

focuslogistics

Sme partner, na ktorého sa viete spoľahnúť. Našou špecializáciou je expresná preprava z/do Turecka a Veľkej Británie. Ponúkame tiež služby FTL (celovozovej) a LTL (čiastočnej) prepravy v rámci EU. Samozrejmosťou je vybavenie všetkých potrebných colných formalít.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 13091x
Priemerná čítanosť článkov: 1455x

Autor blogu