Založ si blog

Efektívna kamiónová doprava z Turecka na Slovensko

Efektívna kamiónová doprava z Turecka na Slovensko

Potrebujete prepraviť svoj tovar z Turecka na Slovensko alebo opačne? Kamiónová doprava Turecko – Slovensko ponúka viacero možností, z ktorých si môžete vybrať tú, ktorá vyhovuje najviac vašim potrebám. Poďme sa spoločne pozrieť na výhody i nevýhody rôznych spôsobov dopravy, ktoré prepravné spoločnosti ponúkajú.

Expresná preprava tovaru z Turecka na Slovensko (a opačne)

Prvou možnosťou je expresná kamiónová doprava z Turecka na Slovensko (a opačne). Ide samozrejme o najrýchlejší, ale zároveň aj najbezpečnejší spôsob prepravy vášho tovaru. Tento spôsob je vhodný predovšetkým pre firmy, ktoré majú náklad dostatočne veľký na to, aby zaplnil celú kapacitu kamiónu, tzn. 1,3 t – 3,5 t, a tiež pre firmy, ktoré aplikujú logistiku JUST IN TIME. Tým, že kamión preváža iba váš tovar, a to priamo, bez akýchkoľvek zastávok, nakládok a vykládok, riziko omeškania a poškodenia sa zníži na minimum. Aby expresná preprava splnila svoj účel, je kľúčové vybrať si spoľahlivú prepravnú spoločnosť. Tá by vám mala poskytnúť garanciu doručenia včas, zákaznícky servis 24/7, ale napríklad aj kompletné služby v oblasti colnej deklarácie.

Zaujala vás expresná preprava tovaru z Turecka na Slovensko a opačne? Kontaktujte nás a získajte nezáväznú cenovú ponuku na mieru.

FTL alebo LTL doprava do / z Turecka? Aký je rozdiel?

Nepotrebujete tovar prepraviť expresne rýchlo alebo nemáte zásielku, ktorá by zaplnila celú kapacitu kamiónu? Potom si môžete vybrať zo služieb celovozová FTL preprava alebo čiastočná LTL preprava.

Celovozová FTL preprava je opäť určená pre firmy, ktoré potrebujú mať k dispozícii celý kamión. Jej výhodou je, že prepravná spoločnosť vyzdvihne náklad priamo u vás a bez prekládky na termináli ho doručí na miesto určenia. Rozdiel oproti expresnej preprave tak spočíva iba v rýchlosti doručenia a o niečo nižšej cene.

FTL kamiónová doprava Turecko – Slovensko v kombinácii so zbernou službou je určená pre všetkých, ktorí potrebujú prepraviť menšie zásielky, a teda nepotrebujú celý kamión. V takomto prípade logistická spoločnosť skonsoliduje viacero menších zásielok od rôznych odosielateľov do väčších skupín a tie následne preváža na pravidelných linkách. Nespornou výhodou je úspora financií, keďže zaplatíte iba časť z celkovej ceny prepravy a tiež ekologický aspekt, kedy šetríte životné prostredie tým, že neposielate na cesty poloprázdne kamióny. Na druhej strane musíte rátať s tým, že doručenia do cieľa bude trvať dlhšie a vzhľadom k viacerým nakládkam a vykládkam tovaru môže dôjsť k časovým sklzom.

Nie ste si istý, ktorý spôsob prepravy je pre vás ten najvhodnejší? Neváhajte a kontaktujte nás, radi vám poradíme.

Medzinárodná preprava – rýchly sprievodca pre začínajúce biznisy (II. časť)

18.07.2022

Už viete, aký spôsob prepravy bude pre váš biznis najvhodnejší? Ak si nie ste istí, prečítajte si prvú časť nášho článku, v ktorej sme sa pozreli na najčastejšie spôsoby prepravy, ktoré medzinárodní prepravcovia ponúkajú. Dnes sa pozrieme bližšie na ďalšie „doplnkové“ služby, o ktorých by ste mali vedieť a ktoré by ste mali pri výbere prepravnej spoločnosti [...]

Medzinárodná preprava – rýchly sprievodca pre začínajúce biznisy (I. časť)

11.07.2022

Ak ste začínajúci biznis, ktorý potrebuje vyriešiť import alebo export tovaru z/do zahraničia, potom máte pred sebou neľahkú úlohu. Vybrať si spoľahlivú logistickú spoločnosť, zorientovať sa v ponuke prepravných služieb, zistiť, čo naozaj potrebujete... Vieme, ako náročný môže byť tento proces, a preto sme si pre vás pripravili článok, v ktorom vás prevedieme [...]

Je paletová preprava tovaru naozaj tým najefektívnejším riešením pre váš biznis?

04.07.2022

Paletová preprava tovaru je jedným z najefektívnejších spôsobov prepravy. Prečo to tak je? Aké sú výhody paletovej prepravy? Prečítajte si v našom článku.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Drucker, Kažimír, Bodis

Rezort školstva sa spája s inovatívnym projektom FinQ. Cieľom spolupráce je zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov

25.04.2024 15:51

Ide o súčasť širšieho úsilia podporiť inovácie vo vzdelávaní na základných i stredných školách.

focuslogistics

Sme partner, na ktorého sa viete spoľahnúť. Našou špecializáciou je expresná preprava z/do Turecka a Veľkej Británie. Ponúkame tiež služby FTL (celovozovej) a LTL (čiastočnej) prepravy v rámci EU. Samozrejmosťou je vybavenie všetkých potrebných colných formalít.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 13781x
Priemerná čítanosť článkov: 1531x

Autor blogu