Založ si blog

Preprava balíkov do Anglicka bez starostí

Preprava balíkov do Anglicka bez starostí

Po BREXITE sa preprava balíkov do Anglicka, ale aj preprava z Anglicka na Slovensko, stala pre firmy a jednotlivcov o niečo komplikovanejšou. Ak však potrebujete prepraviť svoj tovar do Veľkej Británie bez zbytočných starostí, kľúčové je vybrať si správnu logistickú spoločnosť, ktorá všetko vybaví za vás. Pozrime sa spoločne na to, aké máte možnosti a podľa čoho si vyberať.

Expresná preprava balíkov do Anglicka / z Anglicka

Záleží vám na to, aby bola vaša zásielka doručená v čo najrýchlejšom čase? Potom hľadajte logistické firmy, ktoré ponúkajú možnosť expresnej prepravy. Dokonca, na trhu nájdete aj spoločnosti, ktoré sa na tento druh dopravy vyslovene špecializujú. Podľa čoho ale spoznať, či je expresná preprava balíkov do Anglicka alebo z Anglicka naozaj spoľahlivá? V prvom rade by mala prepravná spoločnosť prevziať za balík plnú zodpovednosť a garantovať vám, že ju doručí včas. Ak by sa však predsa vyskytli nejaké komplikácie, je dôležité, aby s vami prepravca komunikoval. Preto sa vopred uistite, že počas prepravy budete mať k dispozícii nonstop zákaznícky servis.

FTL alebo LTL preprava zásielok do Anglicka / z Anglicka?

Ak nepotrebujete doručiť svoju zásielku expresne rýchlo, môžete sa rozhodnúť pre jednu z nasledujúcich možností.

Pre firmy, ktoré prepravujú menší objem tovaru a nevyužijú celú kapacitu kamiónu, odporúčame vyhľadávať logistické spoločnosti, ktoré ponúkajú zbernú službu, resp. čiastočnú LTL prepravu. Vďaka nej vedia skonsolidovať viacero menších zásielok do väčších celkov a tie následne prepravujú na pravidelných linkách. Výhodou je, že tak šetríte financie, pretože zaplatíte iba alikvotnú časť z celkovej ceny za dopravu, ale tiež šetríte životné prostredie, a to tak, že neposielate na cesty poloprázdne kamióny.

Máte tovar, ktorý zaplní celý ložný priestor kamiónu? Potom je pre vás vhodným riešením celovozová FTL preprava balíkov Anglicko – Slovensko. Pri výbere prepravcu pre tento spôsob dopravy sa zamerajte na to, či vyzdvihnú náklad priamo u vás a následne ho doručia na miesto určenia bez prekládky na terminály.

Colná deklarácia pre prepravu zásielok bez starostí

Už viete, aký typ prepravy je pre vás vhodný aj to, na čo si dať pozor pri výbere svojho logistického partnera? Nezabudnite na tú najdôležitejšiu časť. Ak chcete, aby bola vaša preprava balíkov do Anglicka alebo z Anglicka naozaj bez starostí, colná deklarácia by mala byť súčasťou služieb, ktoré váš prepravca ponúka. Čo to znamená v praxi? Logistická spoločnosť, ktorú si vyberiete, by vám mala poskytnúť kompletný servis v oblasti colného odbaveniaod poradenstva, cez spracovanie a vystavenie všetkých potrebných dokumentov, až po zastupovanie pri colnom konaní.

Medzinárodná preprava – rýchly sprievodca pre začínajúce biznisy (II. časť)

18.07.2022

Už viete, aký spôsob prepravy bude pre váš biznis najvhodnejší? Ak si nie ste istí, prečítajte si prvú časť nášho článku, v ktorej sme sa pozreli na najčastejšie spôsoby prepravy, ktoré medzinárodní prepravcovia ponúkajú. Dnes sa pozrieme bližšie na ďalšie „doplnkové“ služby, o ktorých by ste mali vedieť a ktoré by ste mali pri výbere prepravnej spoločnosti [...]

Medzinárodná preprava – rýchly sprievodca pre začínajúce biznisy (I. časť)

11.07.2022

Ak ste začínajúci biznis, ktorý potrebuje vyriešiť import alebo export tovaru z/do zahraničia, potom máte pred sebou neľahkú úlohu. Vybrať si spoľahlivú logistickú spoločnosť, zorientovať sa v ponuke prepravných služieb, zistiť, čo naozaj potrebujete... Vieme, ako náročný môže byť tento proces, a preto sme si pre vás pripravili článok, v ktorom vás prevedieme [...]

Je paletová preprava tovaru naozaj tým najefektívnejším riešením pre váš biznis?

04.07.2022

Paletová preprava tovaru je jedným z najefektívnejších spôsobov prepravy. Prečo to tak je? Aké sú výhody paletovej prepravy? Prečítajte si v našom článku.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

focuslogistics

Sme partner, na ktorého sa viete spoľahnúť. Našou špecializáciou je expresná preprava z/do Turecka a Veľkej Británie. Ponúkame tiež služby FTL (celovozovej) a LTL (čiastočnej) prepravy v rámci EU. Samozrejmosťou je vybavenie všetkých potrebných colných formalít.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 13805x
Priemerná čítanosť článkov: 1534x

Autor blogu