Založ si blog

Preprava tovaru – podľa čoho si vyberať prepravné spoločnosti?

preprava tovaru

Na trhu dnes nájdete množstvo prepravcov, dôležité je však vedieť, podľa čoho si vybrať prepravné spoločnosti tak, aby ste boli spokojný. Pozrime sa spoločne na to, čo je pri výbere naozaj dôležité.

Aké služby budete potrebovať?

V prvom rade si musíte interne zanalyzovať, aké služby v oblasti logistiky potrebujete. Je pre vás dôležitá expresná preprava tovaru? Na trhu nájdete prepravné spoločnosti, ktoré sa vyslovene špecializujú na tento druh dopravy. Prevážate objemné náklady a potrebujete mať k dispozícii celý kamión? Potom hľadajte firmy, ktoré ponúkajú celovozové FTL prepravy. Alebo potrebujete prepraviť len menšie zásielky? V tom prípade sú pre vás vhodní prepravcovia, ktorí ponúkajú zberné služby a čiastočné LTL prepravy.

Preprava tovaru iba v rámci EU alebo aj z/do Turecka či Veľkej Británie?

Tiež je dôležité zadefinovať si, medzi ktorými krajinami bude preprava tovaru prebiehať. Budete prepravovať tovar iba v rámci EU? Alebo napríklad potrebujete aj prepravu nákladu z/do Turecka či Veľkej Británie? Vyberte si prepravné spoločnosti, ktoré sa na dané oblasti špecializujú. Ak totiž plánujete prepravu aj mimo EU, budete potrebovať vybaviť množstvo colných formalítšpecializovaní prepravcovia to však urobia za vás.

Potrebujete komplexné služby v oblasti logistiky? Expresné prepravy z/do Turecka alebo Veľkej Británie, FTL a LTL prepravy v rámci EU, k tomu vybavenie colných formalít či napríklad aj poskytnutie skladových priestorov vrátane manipulácie a rozvozu k finálnym odberateľom – to všetko nájdete na jednom mieste – Focus Logistics.

Aký zákaznícky servis očakávate?

Predtým, než sa rozhodnete pre konkrétnu prepravnú spoločnosť, premyslite si, aký servis od logistickej firmy očakávate. Spoľahlivosť, zodpovedný prístup či flexibilita by mali byť samozrejmosťou. Očakávate však napríklad aj individuálny prístup? Chcete si so svojim partnerom v oblasti logistiky vybudovať dlhodobé dobré vzťahy? Potom nehľadajte veľké prepravné spoločnosti, ale zamerajte sa skôr na menšie, rodinné firmy, ktoré majú priestor na to, aby spoznali vás, vaše potreby a ponúkli vám riešenia šité na mieru.

Čo by vám mali naozaj kvalitné prepravné spoločnosti ponúknuť?

Pri výbere tiež zohľadnite to, či majú prepravcovia k dispozícii nepretržitý zákaznícky servis, či za zásielky preberajú plnú zodpovednosť, prípadne či vám vedia garantovať dodanie včas, a to najmä ak je vašou prioritou expresná preprava tovaru. A samozrejme, jedna z najdôležitejších vecí je cena, preto si vyžiadajte nezáväzné cenové ponuky od rôznych prepravcov a vyberte si tú najvýhodnejšiu pre vás.

Medzinárodná preprava – rýchly sprievodca pre začínajúce biznisy (II. časť)

18.07.2022

Už viete, aký spôsob prepravy bude pre váš biznis najvhodnejší? Ak si nie ste istí, prečítajte si prvú časť nášho článku, v ktorej sme sa pozreli na najčastejšie spôsoby prepravy, ktoré medzinárodní prepravcovia ponúkajú. Dnes sa pozrieme bližšie na ďalšie „doplnkové“ služby, o ktorých by ste mali vedieť a ktoré by ste mali pri výbere prepravnej spoločnosti [...]

Medzinárodná preprava – rýchly sprievodca pre začínajúce biznisy (I. časť)

11.07.2022

Ak ste začínajúci biznis, ktorý potrebuje vyriešiť import alebo export tovaru z/do zahraničia, potom máte pred sebou neľahkú úlohu. Vybrať si spoľahlivú logistickú spoločnosť, zorientovať sa v ponuke prepravných služieb, zistiť, čo naozaj potrebujete... Vieme, ako náročný môže byť tento proces, a preto sme si pre vás pripravili článok, v ktorom vás prevedieme [...]

Je paletová preprava tovaru naozaj tým najefektívnejším riešením pre váš biznis?

04.07.2022

Paletová preprava tovaru je jedným z najefektívnejších spôsobov prepravy. Prečo to tak je? Aké sú výhody paletovej prepravy? Prečítajte si v našom článku.

France Macron

Uvidia Parížania Macrona plávať v rieke? Minister spravodlivosti sa nepridá, lebo mu prekáža teplota vody

30.04.2024 15:00

Od leta 2025 umožnia ľuďom zaplávať si v Seine, v ktorej platí zákaz kúpania už od roku 1923. Pozdĺž troch úsekov rieky budú mať k dispozícii šatne i sprchy.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Takmer storočná Ukrajinka prešla podľa polície desať kilometrov z okupovaného územia

30.04.2024 14:45

"Prežila som tamtú vojnu a prežijem aj túto vojnu," povedala.

blaha ľuboš

Blaha poskytol propagandistický rozhovor ruskej televízii, podľa Šimečku konal v rozpore so zahraničnou politikou Slovenska

30.04.2024 14:35

Líder PS konštatoval, že za svoje výroky by sa mal Blaha okamžite ospravedlniť.

Netanjahu

Netanjahu: Izrael podnikne inváziu do Rafahu bez ohľadu na výsledok rokovaní

30.04.2024 14:25

Rafah leží v Pásme Gazy pri hranici s Egyptom a po vypuknutí vojny tam našlo útočisko viac ako 1,5 milióna Palestínčanov.

focuslogistics

Sme partner, na ktorého sa viete spoľahnúť. Našou špecializáciou je expresná preprava z/do Turecka a Veľkej Británie. Ponúkame tiež služby FTL (celovozovej) a LTL (čiastočnej) prepravy v rámci EU. Samozrejmosťou je vybavenie všetkých potrebných colných formalít.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 13971x
Priemerná čítanosť článkov: 1552x

Autor blogu